Information ur pressmeddelandet inför första årets (2016) mässa:

Västgård Game Fair

– ny mässa i Kallbygden efter Fäviken Game Fair

”Det är en hemvändarvecka, Kallbygdsvecka och det har i över 20 års tid alltid avslutas med en Game Fair i bygden. Vi ser ingen anledning till att det inte ska göra det i framtiden också”, säger Egon Wikström, VD för det nya bolaget som ska driva mässan.

Game Fair, i nystartad form, flyttar över sjön och arrangeras på Västgård i byn Kall, strax nordväst om Fäviken 29-31 juli 2016. Egon Wikström, kassaansvarig på Fäviken Game Fair (FGF) i över 15 år, går in som VD i det nystartade driftbolaget tillsammans med FGF:s hundansvarige Casimir Wrede och Västgårds ägare Erik Alexandersson.

Egon berättar; ”Det gick snabbt. Nedläggningen av Fäviken Game Fair meddelades ut i medier. Tanken på att det inte skulle vara en Game Fair i bygden kändes inte riktigt rätt, jag sms:ade Erik Alexandersson och frågade om han hade några lägdor lediga. Svaret kom blixtsnabbt: ”jajjemen!”. Och på den vägen är det. Responsen har varit enorm så vi var inte ensam att tycka att det skall vara en Game Fair i Kallbygden”.

Mässan lägger fokus på lant- och friluftsliv med fiske, jakt, motor, skog och jord och hund och häst. Självklart blir det traditionsenlig skytteuppvisning med Jocke Smålänning och Kenneth Aspestrand, hund- och hästuppvisningar, Mini Game-fair för barnen, testa på-möjligheter, mat- och fikaupp-levelser och självklart underhållning på kvällen med bland annat husbandet Hellre än bra. Camping nära mässområdet finns, för utställare och besökare.

Västgård Game Fair är beläget med ett oslagbart söderläge med ett panorama över Kallsjön, skogarna och hela Åreskutan i blickfånget . ”Vi siktar inte på att kopiera Fäviken Game Fair rakt av”, säger Egon. ”Vi för traditionen från Fäviken vidare i Kallbygden till Västgård Game Fair i Kall”.

Datum för 2017 års Västgård Game Fair är redan satt, nämligen 28-30 juli. För att citera Bengt Mona, grundaren av Fäviken Game Fair: ”Det känns fantastiskt roligt att Game Fair lever vidare i Kallbygden.”

Mer information

Hundområdet

Läs en hälsning från hundområdesansvarige Casimir Wrede här

Kall & Kallbygden

Mer information hittar ni på www.kallbygden.com

Västgård

Mer information hittar ni på www.vastgard.com