Fiske

För den som gillar att fiska är fjällen fulla av finfina fiskevatten både vinter som sommar. Om resten av familjen helst vill slippa fiska då erbjuder fjällen aktiviteter som hela familjen kan tycka om och samlas omkring. Så får alla lite av varje. Det går att hyra cyklar eller vandra tillsammans till nya fiskevatten. Sova under bar himmel eller tälta och uppleva vildmarken tillsammans. Fiskaren eller fiskarna i familjen kan dra upp fisk till middan.

I fjällen finns fantastiska naturreservat och fantastiskt fjällfiske i såväl strömmande som stilla vatten. Vare sig man vill ägna sig åt flugfiske eller annan sportfiske eller bara meta med metspö så går det att göra vilket som.

Sveriges största kortfiskeområde är Funäsfjällen med mer än tvåhundra fjällsjöar att fiska i. Kristallklart vatten och fjäll runt omkring kan få vem som helst att koppla av och glömma vardagsbekymren helt och hållet. Spänning och ro i en skön kombination gör fiskeäventyret till något att minnas för livet.

På vintern kan man ta sig en långfärdstur på skidor för att komma till en sjö för att pimpla. Kombinera det med annan skidåkning som att åka utför eller åka tillsammans med familjen i en mindre backe. Eller ta en tur med hundsläde eller en skootersafari i kombination med fisket.

Av filippa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *