Vildmarken inpå knuten

I hela Sverige från norr till söder är vildmarken alltid inpå knuten om man valt att leva lite lantligt. Även stadsbor kan naturligtvis söka sig ut för att leva vildmarksliv över dagen eller för längre utflykter med. Men helt naturligt hör både jakt och fiske till den levande landsbygden och lantlivet om det sen är i mindre skala eller fullt ut.

På hösten är det skönt att ta svampkorgen och gå ut för att leta efter både svamp och bär i skogens skafferi. Plocka fläder för att göra saft och på sina håll hör man vargen yla i kvällningen.

Svampskogen brukar normalt sett inte bjuda på överraskande möten med björn och varg men det kan hända en och annan gång. Trots det kan man ändå säga att svensk natur är nästan riskfritt att vistas i. Det gäller att klä sig rätt för årstiden förstås men annars behöver man för det mesta inte vara rädd i skogen.

På sina håll finns det vildsvin numera men om man bara vet hur man ska röra sig i skogen om man har ett möte med de vilda djuren så brukar man klara sig bra. Det finns få saker som går upp emot att hitta vildhallon och hasselnötter för att inte tala om andra bär, svampar och örter.

Av filippa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *